Lezingen

1 okt 2016 – Amsterdam, Schatkamer van de liefde, inspiratietraject voor relaties
(dit traject is vol, in het voorjaar 2018 wordt het weer aangeboden, aanmelding via het ITIP)

14 jan 2017 – Nijmegen, Centrum de Appel: lezing Voluit Liefhebben

29 jan 2017 – Lunteren, NPB: lezing Van zelfkritiek naar mededogen (zo 10.30 uur)

23 maart 2017 – Nijmegen, de Appel: lezing Van zelfkritiek naar mededogen

20 april 2017Bennekom, de Ontmoeting: lezing Van zelfkritiek naar mededogen

8 okt 2017 – Brummen, Vrijzinnigen IJsselstreek: lezing Van zelfkritiek naar mededogen  (zo 10.00 uur) aanmelden is niet nodig


Van zelfkritiek naar mededogen

Veel mensen kunnen makkelijker punten van kritiek opsommen over zichzelf dan positieve en mooie kanten. Teveel zelfkritiek kan ondermijnend werken, je haalt jezelf ermee onderuit. Hoe kan je dit doorbreken? Door je te richten op haar tegendeel: mededogen.
Mededogen is een specifiek soort liefde, in het boeddhisme heet het karuna: de liefde die het vermogen heeft het lijden van anderen te verlichten. Dat begint met dat je je eigen lijden en beperkingen liefdevol tegemoet treedt. Als je voorbij de kritiek en oordelen, met liefdevolle vriendelijkheid naar jezelf kijkt, activeer je mededogen. Je gaat van je hoofd naar je hart. Je laat je raken en staat niet langer apart, je gaat van afzondering naar gemeenschappelijkheid. Op deze lezing vertel ik over hoe je meer contact kunt krijgen met deze liefdevolle houding ten aanzien van jezelf en anderen.


Een schat aan Liefde

Met mijn nieuwe boek Een schat aan Liefde onder mijn arm, kom ik langs om een ode te brengen aan de liefde. Ik zal spreken over de schoonheid en mystiek van de liefdesrelatie, over hoezeer de liefde je leven glans kan geven en doen schitteren. Er is veel te zeggen over de moeite en worsteling in een relatie, dat komt zeker ook aan bod, maar de rijkdom staat dit keer op de voorgrond. De schat aan liefde die in de maalstroom van het dagelijks leven ver weg en soms verloren lijkt, maar die onder alles aanwezig blijft, klaar om opgedelfd te worden.
De liefdesrelatie biedt drie schatten waarmee je je relatie kunt voeden en tot volle bloei kunt brengen: de vonk van de eerste ontmoeting, de leerweg van de relatie en tot slot het mysterie van de liefde.

Er is alle ruimte voor het stellen van vragen en in de pauze zal ik boeken signeren.
Deze lezing is op aanvraag, via het kantoor van het Itip: 0575-510850

Een Zucht van verlichting
Naar aanleiding van mijn boek Een Zucht van verlichting, geef ik op aanvraag lezingen over totale aanwezigheid in het dagelijks leven. Totale aanwezigheid brengt je in het hier en nu, waar je de rust en ruimtelijkheid ervaart die onder alles aanwezig is. In deze drukke tijd verliezen we steeds meer het contact met de leegte. In de leegte kun je thuiskomen en opladen, om van daaruit weer tot actie te komen. Dat is een natuurlijke beweging, met een geheel eigen dynamiek en scheppingskracht. Graag vertel ik op deze lezing hoe je contact kunt krijgen met deze natuurlijke staat van zijn en geef ik een aantal praktische meditatietips.

Meer informatie is te verkrijgen via het kantoor van het ITIP.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s