Over Marthe

Na het Gymnasium in Hilversum, heb ik de Kleinkunstacademie in Amsterdam gedaan. Daarna heb ik me voornamelijk gericht op het schrijven en regisseren van theaterstukken en van scenario voor televisie. Vervolgens heb ik de driejarige Opleiding bij het ITIP (Instituut voor Toegepaste Psychologie) gedaan en heb ik daarna gedurende vijf jaar extra scholing gevolgd rondom energetisch lichaamswerk (Alexander Lowen), dromen (Jung) en het bestuderen van bronboeken onder leiding van Hans Korteweg.
Van daaruit ben ik mijn coachingspraktijk voor individuele- en relatiebegeleiding gestart. Dat doe ik nu ruim dertig jaar en ik beschouw het als een voorrecht en vaste waarde in mijn leven om dat te doen.

Tevens ben ik begeleider van groepen in de ITIP Opleiding. Als vertaler van de boeddhistische dzogchentekst ‘Het Juwelenschip’, ben ik twintig jaar geleden in contact gekomen met het werk van Longchenpa. In zijn werk en de dzogchenleer zag ik zeer concrete richtlijnen voor mijn eigen dagelijks leven en werk. Ik heb er een boek over geschreven en geef studiegroepen en meditatie-avonden rond het thema ‘totale aanwezigheid’. Het hier en nu heeft een geheel eigen dynamiek en scheppingskracht van zichzelf: niet door iets te bewerkstelligen, maar door aanwezigheid. Ik vind het een fascinerend gegeven, dat er een natuurlijke kracht in de dingen zelf besloten ligt.

Vanuit mijn liefde voor taal, blijft het schrijven een belangrijke plaats innemen in mijn leven. In september 2010 is bij uitgeverij Ten Have mijn eerste boek verschenen: Een Zucht van verlichting (4e druk, uitgegeven door uitgeverij ITIP). In 2014 is mijn volgende boek uitgekomen: Een schat aan Liefde. (2e druk)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s