Over Marthe

Marthe-0119bew

Na het Gymnasium in Hilversum, heb ik de Kleinkunstacademie in Amsterdam gedaan.Daarna heb ik me voornamelijk gericht op het schrijven en regisseren van theaterstukken en van scenario voor televisie, VPRO jeugd, Baantjer en Grijpstra & de Gier.
Vervolgens heb ik de Driejarige Opleiding bij het ITIP gedaan en ben van daaruit mijn coachingspraktijk voor individuele- en relatiebegeleiding begonnen. Dat doe ik nu ruim vijfentwintig jaar en ik beschouw het als een voorrecht en vaste waarde in mijn leven om dat te doen. Tevens ben ik begeleider van groepen in de ITIP Opleiding.

Als vertaler van de boeddhistische dzogchentekst ‘Het Juwelenschip’, ben ik achttien jaar geleden in contact gekomen met het werk van Longchenpa. In zijn werk en de dzogchenleer zag ik zeer concrete richtlijnen voor mijn eigen dagelijks leven en werk. Ik heb er een boek over geschreven en geef studiegroepen en meditatie-avonden rond het thema ‘totale aanwezigheid’. Het hier en nu heeft een geheel eigen dynamiek en scheppingskracht van zichzelf: niet door iets te bewerkstelligen, maar door aanwezigheid. Ik vind het een fascinerend gegeven, dat er een natuurlijke kracht in de dingen zelf besloten ligt.

Vanuit mijn liefde voor taal, blijft het schrijven een belangrijke plaats innemen in mijn leven; ik verzorg de redactie van teksten voor nieuwsbrieven en websites. In september 2010 is bij uitgeverij Ten Have mijn eerste boek verschenen: Een Zucht van verlichting (4e druk, uitgegeven door uitgeverij ITIP). In 2014 is mijn volgende boek uitgekomen: Een schat aan Liefde. (2e druk)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s