Trust

TRUST is een verzamelplaats voor initiatieven die bijdragen aan een andere manier van samenleven en groei anno nu. Juist in deze tijd is gebleken dat het ouderwetse ‘geld rondpompen en voor wat hoort wat’, niet meer werkt. Maar eerder het zoeken van groeimogelijkheden door anders te gaan samenleven en te bouwen aan het herstel van vertrouwen. (zie mijn post ‘Confidence or trust’, met dank aan José Bloemer).
Het wemelt van de initiatieven met als motto: hoe kan ik bijdragen, zodanig dat anderen er ook wat aan hebben?

Als jij een dergelijk initiatief of bedrijf kent of net bent gestart, laat het me weten. We maken op deze pagina een lijst aan met de meest aansprekende initiatieven. Ter ondersteuning en inspiratie voor iedereen die iets nodig heeft, op ideeën wil komen, iets te geven heeft, wil ruilen, zijn talenten wil inzetten, platzak is, maar vol vertrouwen is! en wie weet wat daar weer van komt.

http://www.repaircafe.nl: Met je kapotte spullen naar een locatie waar het Repair Café wordt gehouden. Er is gereedschap, materiaal en deskundige hulp (zoals elektricien, een naaister, een timmerman) om reparaties uit te kunnen voeren.

http://www.plugdedag.com: PLUG de dag is een netwerk van professionals die als werkende stadsnomaden door Amsterdam trekken en mensen, vragen en plekken met elkaar in contact brengen. Iedere woensdag werken ze op een verrassende plek in de stad aan hun eigen opdrachten. Tijdens de lunch buigen de pluggers zich over de vraag van de locatie waar PLUG te gast is.

http://www.bouwstenenvoorsociaal.nl: steeds meer initiatieven waarbij buurthuizen door bewoners zelf worden beheerd en met succes worden gerund.

http://www.1procentclub.nl: een club waar je 1%van je kennis, tijd of geld kan inzetten op projecten die zich richten op het verbeteren van de directe leefomgeving, op een innovatieve, duurzame manier.

http://www.buurtzorgnederland.com: een natuurlijk alternatief voor thuiszorg, waarbij teams van verpleegkundigen zélf de totaleverantwoordelijkheid dragen voor hun cliënten. Buurtzorg werkt zonder managers.

http://www.thuisafgehaald.nl: Een virtueel kookplein waar je je kookkunsten kunt delen met de mensen bij jou in de buurt. Allerlei gerechten af te halen door heel Nederland.

http://www.buurtwerk.nl: het talentenklusjesbureau dat vraag een aanbod bij elkaar brengt. Bewoners wisselen diensten uit en helpen elkaar. Praktisch, maar ook versterkend voor de sociale cohesie in de buurt.

http://www.youbedo.com: ‘Boeken die goed doen’. Online boekenwinkel waarbij 10% van de opbrengst wordt geschonken aan een goed doel dat jij kiest.

GEEFCafé: gezond eten voor de prijs die je zelf bepaalt; pay as you can

http://www.debroekriem.nl: een activiteitenplatform voor werkzoekenden, waarbij ontmoeting en het creeren van een zinvolle invulling van de werkdag centraal. Zet werkzoekenden vanuit positiviteit en eigen kracht in beweging.

http://www.gavedingendoen.nl: Een platform voor open- en sociale innovatie, waar mensen elkaar helpen om ideeën, vragen of dromen te realiseren.

http://www.stadsverlichting.nu: ‘Verander de wereld vanuit je huiskamer’. Iedere maand komen mensen in 607 huiskamers verspreid door Nederland bijeen om een uur stil te zijn.

http://www.weggeefwinkels.nl: Een winkel waar spullen gratis te verkrijgen zijn, iedereen is er welkom, zowel om spullen te halen als om spullen te brengen. Het motto van de weggeefwinkels is ontleend aan Mahatma Gandhi: ‘Er is genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht.’ Een winkel waar het nu eens niet om geld draait maar om medeleven en respect. Een alternatief voor de wegwerpeconomie.

http://www.geefeconomie.nl: recent initiatief waarbij  het uitgangspunt niet is ‘voor wat hoort wat’ maar geven: het beste van jezelf, je talent en passie, om tot een samenleving te komen waarin talenten elkaar aanvullen.

http://www.buddynetwerk.nl: ‘Betekenis geven aan iemands leven’. Een organisatie die met behulp van vrijwilligers werkt aan de ondersteuning van mensen met een ernstige en/of levensbedreigende ziekte, mensen die in een vroegtijdig stadium dementie krijgen en mensen die eenzaam zijn.

 

Een gedachte over “Trust

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s